Tävlingsinformation

Kilsbergen Trailrun 2 sep 2018

Tävlingsinformation 5 km & 14 km

 

Datum och tid

Söndag 2 september 2018

Start 14 km kl. 11.00

Start 5 km kl. 13.00

Kids Trail pågår under hela dagen.

Plats

Ånnaboda, 17 km väster om Örebro.

Tävlingscentrum (TC) vid Örebro Skidstadion

Anmälan

Anmälan är nu öppen. Anmäl dig i november så går 50 kr av din startavgift till cancerforskningen via Rosa Bandet/Mustaschkampen..

 

Startavgift

5 km 250 kr vid tidig anmälan.

14 km 300 kr, vid tidig anmälan.

 

Snygg tröja, unik medalj till alla, samt gott om energi längs banan och vid målet.

Priser till de snabbaste samt lottade priser, anmäl dig tidigt så ökar dina vinstchanser i lottdragningen.

Betalning sker till något av följande:

Plusgiro: 57 39 76 - 8

Bankgiro: 689 - 26 73

Swish: 123 007 8097

Märk betalningen med ditt namn.

 

När du ser ditt namn i startlistan är din anmälan och betalning bekräftad, det kan ta några dagar. Du kommer alltså inte att få någon bekräftelse via mail.

Vid återbud innan 1/8 2018 är återbetalning av halva startavgiften möjlig, därefter är det endast möjligt att göra namnbyte om man inte kan deltaga. Med försäkringen Startklar kan dock hela startavgiften återfås.

Tidtagning

Elektroniskt tidtagning med SportIdent.

Vätska/Energi

Vid vätskekontrollen i Suttarboda (KT 14 km) erbjuds vätska och energi och vid kontrollen i Storstenshöjden (KT 5 km och KT 14 km) finns vätska. Energi och lättare återhämtningskost erbjuds vid målet i Ånnaboda.

Banbeskrivningar

Kilsbergen Trailrun 14 km består av en rundslinga mellan Ånnaboda och Suttarboda. Banans första del utgörs av asfalterad cykelbana, innan man kommer in på Bergslagsleden.

 

Inne i skogen smalnar banan av och de kommande sex kilometerna till vätskekontrollen i Suttarboda utgörs av skogsstigar och några kortare passager av små grusvägar. Väl framme i Suttarboda är drygt halva banan avklarad.

Från Suttarboda följer man den blå leden tillbaka till Ånnaboda. Efter ca 11 km är man framme vid den krävande slalombacken i Storstenshöjden. Här finns vätska för den som behöver fylla på kraft innan det bär av upp mot Storstenen på toppen av berget. När toppen är bestigen bär det av utför mot Ånnabodasjön igen och slutligen lite asfaltslöpning upp till målet vid skidstadion.

Kilsbergen Trailrun 5 km startar och avslutas på samma plats som KT 14 km. Banan består av omväxlande stig, grusväg och asfalt.

 

Liksom på den långa banan så möter löparna även är den tuffa slalombacken efter halva distansen. Från slalombackens fot är bansträckningen densamma som för KT 14 km (se ovan).

 

Service på plats

Omklädningsrum och toaletter finns på TC, men vi rekommenderar att du kommer ombytt eftersom utrymmet är något begränsat.

 

Det finns goda parkeringsmöjligheter vid startområdet.

Kiosk och restaurang finns i anslutning till TC.

Logi

Kilsbergen Konferens och Lodge erbjuder boende och restaurang i direkt anslutning till TC.

Hitta till Ånnaboda

Från Örebro: Kör mot Garphyttan och följ skyltning vidare mot Ånnaboda. Kör förbi Coop Konsum och sväng höger i t-korsningen. Följ skyltningen mot Kilsbergen Konferens och Lodge (på toppen av berget). Vid nästa högersväng ligger en grusparkering till höger (camping till vänster). Du är framme!

Säkerhet

Skulle du skada dig eller av någon annan anledning bli tvungen att bryta loppet så är det viktigt att du meddelar detta till närmaste funktionär. Vid vätskekontrollen i Suttarboda finns enklare form av sjukvårdsmaterial och vid TC finns såväl sjukvårdare som material.

 

Vi rekommenderar att du tar med dig någon form av första förband under loppet (exempelvis en elastisk linda).

 

Du som deltagare kommer inte försäkras specifikt för tävlingen. Allt tävlande sker på egen risk och egen försäkring gäller, så se över denna innan loppet.

Regler

Tävlingarna genomförs i enlighet med Svenska Friidrottsförbundets regler för långlopp. Varje deltagare ställer upp på egen risk.

 

Se gärna över din privata olycksfallsförsäkring. Det är absolut förbjudet att skräpa ner längs banan.

Frågor

info@ahevent.se

Varmt välkommen!

KILSBERGEN TRAILRUN

 

...arrangeras i Ånnaboda den första söndagen i september varje år. Vill du lämna asfalten och testa en rolig utmaning så är Kilsbergen Trailrun evenemanget för dig.

Örebro, SWEDEN

Phone: 0734 -34 64 48, 076 - 88 99 136

FAKTURAADRESS

 

AH Event HB

Jeremiasvägen 14

702 17 Örebro

KOLLA ÄVEN IN:

 

BLI VÅR PARTNER

 

Vi söker ständigt nya samarbetspartner. Vill ni synas eller samarbeta? Hör av er!

FÖLJ OSS

 

Genom att följa oss via sociala medier så missar du inga nyheter.

BETALNINGSALTERNATIV

 

SWISH: 123 007 8097

PG: 57 39 76 - 8

BG: 689 - 2673

© Copyright. All Rights Reserved.